Biografie

In 2006 heeft een medestudent tijdens één van de computerlessen in de middelbare school mij eens laten zien hoe een website werd gemaakt. Nadat hij mij enkele voorbeelden had getoond en een documentatie gegeven over de basis beginselen van HTML en CSS ben ik aan de slag gegaan met te experimenteren.

Doordat ik dit soort puzzelwerk zeer interessant vind, ben ik verder gaan zoeken naar meer geavanceerde methodes om websites dynamisch te bouwen en te zorgen voor interactiviteit.


In 2007 heb ik dan voor de eerste keer een online server gebruikt voor het plaatsen van mijn website zodat deze bereikbaar zou zijn voor iedereen. Kort daarop vroeg mijn onkel om voor zijn entertainment bedrijf een website te maken met een eigen domein naam en een betalende webruimte. Deze website (http://www.famos-entertainment.be) is deze dagen nog steeds online en wordt ook nog veel bezocht.  Omdat deze ruimte betalend was, kon ik hier meer en beter op experimenteren met nieuwe toepassingen en talen.


Tussen 2007 en 2009 heb ik de ruimte van famos-entertainment.be blijven gebruiken om verdere kennis op te doen. In deze periode had ik dan ook besloten om alle website te bouwen in PHP omdat deze de meeste functionaliteit aanbiedt en zorgt voor een goede redundantie van de websites.In 2009 heb ik dan besloten om mijn eigen betalende ruimte te kopen en een domein naam te voorzien voor mijn eigen website. Het resultaat dat u dus nu ziet is de website en het domein waarop u zich nu bevind. De naam van Yoep-Studios was in der tijd afkomstig van mijn nickname “yoep” die ik dan gebruikt heb in de naam om als veiligheid. Sinds 2009 heb ik al voor enkele groten klanten gewerkt en een heleboel kleinere klanten.

Al deze website van de klanten zijn gemaakt in mijn vrije tijd als hobby voor het bijleren en ervaring opdoen in websites bouwen.Sinds 2013 bestaat Yoep-Studios ook niet meer uit 1 persoon. Een medestudent van de middelbare school die op dit moment grafisch design volgt op de hogeschool in Antwerpen, komt in zijn vrije tijd mee websites, logo’s en affiches ontwerpen bij Yoep-Studios. Alle designs die u sinds 2013 terug kan vinden die gemaakt werden, zijn door deze persoon ontworpen en door mezelf geprogrameerd.


Vanaf 2013 zijn wij ook begonnen met het bouwen van onze eigen CMS (Content Management System) core die gebruikt worden op al onze websites. Wij geloven nu eenmaal in een niet te geavanceerde beheer systeem dat toch op de maat van de klant gemaakt kan worden waardoor wij de klant exact kunnen geven wat ze willen. Dit is iets wat een CMS zoals Joomla, Drupal of Wordpress niet aanbiedt.